joi, 26 octombrie 2017

Cealaltă parte a GÂNDIRII POZITIVE



De ce gândirea pozitivă este o prostie (în forma în care este prezentată de obicei).
În acest articol voi încerca să clarific care sunt limitele gândirii pozitive, cum ne poate dezamăgi dar și care sunt formele de gândire pozitivă care ne pot ajuta.
Ați observat probabil că a fost la un moment dat un val de informație peste tot despre ”gândire pozitivă”, acest val în general a trecut, totuși mai sunt reminiscențe. Eu observ atunci când aprob postările în grupul pe care îl administrez, care sunt tendințele în această privință.
Pe de o parte am avut nevoie în dezvoltarea noastră de această schimbare de la polul negativ mai spre centru și altfel decât dezechilibrând spre pozitiv, mai întâi, nu era posibil. Pe de altă parte, nu a rămas fără urmări.
Ce înseamnă de fapt gândire pozitivă?
Acum una sau două săptămâni am fost întrebată dacă este TOTUL BINE, am răspuns că nu, nu are cum să fie TOTUL bine, unele aspecte oricum nu sunt în regulă, nu încă. La început persoana care mă întrebase a avut tendința să mă contrazică, după câteva secunde însă și-a dat seama că spun asta nu dintr-o disperare sau neliniște, că într-adevăr lucrurile sunt și bune și rele în viața noastră.
Și acum, de ce totuși nu e bine să generalizăm în mintea noastră starea lucrurilor, fie spre negativ, fie spre pozitiv?
  • ·      Pentru că negăm cealaltă parte a monedei;
  • ·        pentru că vedem lucrurile pe jumătate;

  • ·        pentru că evităm o parte importantă a vieții, jumătate din ea de fapt, jumătate din propria noastră viață de fapt…

Și e trist că nu ne acceptăm tristețea, ca și cum ea nu ar fi la fel de bună ca bucuria;
și e trist că refuzăm să fim nefericiți, ca și cum în asta nu ar exista comori;
ca și cum unele lucruri nu sunt destul de bune în viața noastră ca să fie trăite, ca să ne aducă lecțiile necesare, ca să ne învețe despre viață că aceasta este un ÎNTREG…

Era o modă într-o vreme ”să nu cumva să folosim negații…” ca și cum am NEGA însăși faptul că ”NU”, există în limba noastră frumoasă.
Dar acea parte a monedei există, ea este acolo dacă o acceptăm noi sau nu, și e bine așa, e chiar bine cu acel rău pe care îl tot negăm…

Ziceam la începutul articolului că voi scrie despre care forme ale gândirii pozitive ne pot ajuta, voi scrie doar câteva, te invit să te gândești și tu care ar mai putea fi.
· Unul din lucrurile bune învățate de aici este de a accepta mai întâi ceea ce este, ca mai apoi să putem schimba lucrurile;
· Mai apoi, am învățat prin GÂNDIRE POZITIVĂ să găsim și binele din lucruri și din oameni;
· Încă un lucru BUN în acest fenomen a fost că ne-a ajutat să căutăm și să ne concentrăm la ceea ce VREM să se întâmple decât la ce vrem să EVITĂM.
Acum te invit să fii atent următoarea dată când ai anumite întâmplări sau emoții care îți creează disconfort. Să fii atent dacă vrei să negi asta, sărind imediat în ”ce e bun în asta?” sau ești gata să stai un pic și să conștientizezi pur și simplu ce se întâmplă, să observi cât mai amplu detaliile, să vezi și cealaltă parte a monedei…
Îți mulțumesc pentru răbdarea de a citi până la capăt, știu că nu a fost ușor, dar poate nu toate lucrurile trebuie să fie ușoare…


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu